Livet som självhushållare
med mjölkgetter, höns och bin.

 
31 August 2014 by Published in: Blogg, Djuren, Maten 5 comments

Idag kändes det höst men trots regn och rusk så har vi skördat tomater. Konserveringsapparaten har intagit köket, grytor puttrar på spisen och nu ska maten tas tillvara inför vintern. Vi har inte skrivit på länge, har varit för mycket av allt men nu är vi på gång igen.

Vi har vaktlar som nytillskott i familjen. Jisses vilka äggproducenter, det måste vara det optimala självhushållardjuret! Köttet är kanon, lätt att slakta vare sig man vill flå eller plocka fjädrar. Vi har läst att man behöver 2 vaktlar per person till middag. Vi tyckte det var för mycket, en per person räcker gott och väl, det är bara att ha lite annat till.

Gässen är stora nu och springer omkring, äter massor av gräs och förgyller vår tillvaro. Getterna har inte börjat brunsta ännu, lite skönt är det.

Nu är det skörd som gäller och den sista torrbarrveden måste in för vintern. En varm sommar fylld av åska och skitkonstigt väder har passerat och nu är det dags att fylla förråden.

konserv

Comments

 1. Sun 31st Aug 2014 at 5:26 pm

  Ni är b a r a SÅ himla DUKTIGA på allt detta om s j ä l v h u s h å l l. Har en alldeles ny konserveringsapparat i matkällaren som jag, tyvärr, aldrig har hunnit använda. T ä n k OM det kan bli…

  kram BM

  Reply
 2. Johanna
  Wed 14th Jan 2015 at 6:38 am

  Hej! Jag undrar vad ni ger vaktlarna för foder, jag antar att ni blandar själva? Sjölv har jag kört med köpefoder men är sugen på att göra en egen blandning om jag hittar något bra recept som är någorlunda enkelt=) Allt gott & Tack för en härlig blogg!

  Reply
  • Lena  –  Sun 15th Feb 2015 at 2:17 pm

   Hej!
   Vi prövar oss sakta fram med vaktelfoder. Nu så blandar vi kycklingstart med maltvete, lite äggskal och lite vitaminer. Vi försöker ge dom grönt varje dag och ibland så får dom lite mjölmask. Ska fortsätta experimentera med detta… 🙂

   Reply
 3. Johanna
  Sun 15th Feb 2015 at 5:32 pm

  Vad spännande! Ser fram emot att höra hur det går!

  Reply
  • Lena  –  Sun 15th Feb 2015 at 6:20 pm

   🙂

   Reply

Add comment

Copyright © Getapulien 2014, All Rights Reserved
Powered by WordPress
Warning: substr() expects parameter 3 to be long, string given in /storage/content/75/172275/getapulien.se/public_html/wp-content/themes/inki_v.2.1/footer.php on line 54