Livet som självhushållare
med mjölkgetter, höns och bin.

 
27 April 2014 by Published in: Blogg, Djuren, Maten No comments yet

Plommonträden blommar, körsbärsträden blommar, våren är så långt gången redan och ändå är det bara 27 april. Hur ska det gå?

Vi skördar för fullt i kallväxthuset. Olika sorters sallad, rucola, spenat och persilja. Rädisorna är redan slut och daikonen har gått i blom. Gissningsvis för att det varit för varmt i växthuset. Å andra sidan är blomskotten väldigt goda, så det gör ingenting. Salladen på friland är snart skördeklar så nu gäller det att inte snåla i kallväxthuset genom att bara nypa de största bladen. Nej, man får klippa hela salladsplantan om det ska bli plats för tomater och annat att breda ut sig.

I dag när jag skulle laga middag hittade jag ett paket saffran i skafferiet. Det har nog legat kvar sen jul. Jag fräste saffran i smör och olivolja och tillsatte sen ekologiskt basmatiris och hackad kajplök. Gud så gott det blev! Till det gjorde jag en lammgryta med chili och tomater och ett berg av sallad.

Ryggskottet håller i sig och jag rör mig långsamt men hela tiden. Att sitta eller ligga still funkar inte. Ständig rörelse utan belastning känns bäst, då får musklerna arbeta lugnt och cirkulationen ökar. Det är ju den som läker.

I går kläcktes en kyckling av de åtta äggen som en av hönorna ruvat i 21 dagar. Det visade sig att de stora bruna äggen från vår Australorp inte var befruktade. Kanske är hon för ung? Vi får se om hennes ägg kan ruvas senare, det vore kul med fler lite större hönor. I alla fall så låg en annan höna utanför ruvningsredet och lockade på kycklingen och till slut knatade den över till henne och blev adopterad. Hönan som ligger kvar fick som tur var en kyckling i dag, så hon blev inte utan.

Comments

Be first to comment on this post!

Add comment

Copyright © Getapulien 2014, All Rights Reserved
Powered by WordPress
Warning: substr() expects parameter 3 to be long, string given in /storage/content/75/172275/getapulien.se/public_html/wp-content/themes/inki_v.2.1/footer.php on line 54