Livet som självhushållare
med mjölkgetter, höns och bin.

 
23 April 2014 by Published in: Blogg 2 comments

Det som inte får hända en självhushållare… ryggskott. Sen en vecka tillbaka är jag starkt begränsad i min rörelseförmåga och det är ett tungt arbete för Lena att göra alla saker som kräver kraft och ansträngning. Och jag tänker: tur att vi är två! Hur skulle det annars gå?

Ja, det är därför vi inte skrivit på ett tag. Det är ett pussel att få dagarna att gå ihop. Plantskolan ska skötas, kunderna tas om hand och plantorna vattnas. Bära vatten är tungt! Mjölka, diska, bära ved. Tungt! Jag kan inte ens klappa katterna för jag kan inte böja mej. Allt blir besvärligt.

Men sen sist vi skrev har Lena fuktat sin tobak i tunnelväxthuset en natt. Nu ligger bladen lätt fuktiga och packade i en plastpåse för vidare behandling till cigariller, cigarrer och snus.

tobakPlantskolan är i full gång och kunderna kommer varje dag. Vilka trevliga människor vi möter! Flera nya självhushållare har besökt oss vilket känns väldigt bra.Det är roligt att se hur intresserade människor är av självhushållning och att många bär en längtan efter att odla sin egen mat.

Getterna har fått nytt bete och är mycket nöjda med det. Killingarna växer fint och getterna ger bra med mjölk. Lena gör ost.

Det som är jobbigt är att naturen invaderar och att jag inte hinner med. Men det får väl vara så då. Löken blir inte satt än på ett tag. Landen inte rensade. Gräset inte klippt. Man får helt enkelt ge sig.

Comments

 1. Sofie O
  Thu 24th Apr 2014 at 10:56 am

  Ajaj, jobbigt! :-/ Krya på dig!!

  Reply
  • Monika  –  Thu 24th Apr 2014 at 12:02 pm

   Tack! Utan fungerande rygg kommer man inte långt…

   Reply

Add comment

Copyright © Getapulien 2014, All Rights Reserved
Powered by WordPress
Warning: substr() expects parameter 3 to be long, string given in /storage/content/75/172275/getapulien.se/public_html/wp-content/themes/inki_v.2.1/footer.php on line 54