Livet som självhushållare
med mjölkgetter, höns och bin.

 
10 April 2014 by Published in: Blogg, Odlingen No comments yet

Vissa dagar är helt enkelt vanliga. Det händer vanliga saker. Vi matar djuren, mjölkar getterna, kollar om ruvningshönan ligger kvar, testar om nån annan vill ruva dagens sex ägg och jodå, det ville en av hönorna som låg platt nu när vi stängde in dem för kvällen. Frön sås, plantor vattnas, ved tas in och pannan eldas. Diskhon fylls och töms. Vi skördar det som finns att äta och i dag var det mycket. En stor skål full av gröna blad av olika slag och ett rejält knippe rädisor. Krispiga färska blad som man längtat efter hela vintern!

första bladenDen vinter som kommer ska jag odla grönsaker i växthuset så länge det bara går. Kål, bladgrönsaker, vintersallad, asiatiska bladgrönsaker… det finns massor av goda saker som det går att odla på vintern. Jag ska lära mej mer om det.

Lena jobbar med en fotoutställning hon ska ha i maj. Katterna går ut, in och ut igen. Vi öppnar och stänger som de dörrvakter vi är. Katterna behöver inte säga nåt, det räcker att sätta sig framför dörren och titta på nån av oss så öppnar vi snällt.

I dag kom de sista potatisarna från föreningen Sesam: Kalmar röd och Violett . Små, små knölar. Spännande!

Comments

Be first to comment on this post!

Add comment

Copyright © Getapulien 2014, All Rights Reserved
Powered by WordPress
Warning: substr() expects parameter 3 to be long, string given in /storage/content/75/172275/getapulien.se/public_html/wp-content/themes/inki_v.2.1/footer.php on line 54