Livet som självhushållare
med mjölkgetter, höns och bin.

 
22 March 2014 by Published in: Blogg, Filosofin No comments yet

Kvällsmat tillreds, en hemmabryggd öl. Eftertankens tid och diskussioner om att möta den tid som kommer. Imorgon är mkt att göra. Många beslut. Informationen väller in från omvärlden. Vad ska hända, är vi förberedda? Eftertankens tid, insikten kommer sakta.

Raine sa i en radiointervju att vi bara är beroende av Ryssland till “viss del” när det gäller vår energi. Jo, 40 % är ju visserligen en viss del, men vad händer med oss medborgare i detta landet Sverige, om 40% av våran fossila energi försvinner?

Det räcker med att tänka igenom allt du gör på en dag som involverar olja: plastpåsen till frukostbrödet, ja, själva frukostbrödet ska ju också transporteras till din affär för att inte tala om att du ska åka och köpa det också. Bara en liten detalj… När man tänker efter så är olja involverad i det mesta här i världen, som allt från hur sjukhusen fungerar till om det finns en brandbil som kan komma ut och släcka elden om det brinner i ditt hus.

Visst, man får förmoda att samhällssystemet prioriterar vård och omsorg om människor, men det är så mycket som måste prioriteras för att ett samhälle ska fungera. Så vad blir vår ranson som privatpersoner? Vi grunnar på det den här lördagskvällen.

blackhttp://aleklett.wordpress.com/2014/03/02/ryssland-ar-sveriges-viktigaste-leverantor-av-olja/

 

Comments

Be first to comment on this post!

Add comment

Copyright © Getapulien 2014, All Rights Reserved
Powered by WordPress
Warning: substr() expects parameter 3 to be long, string given in /storage/content/75/172275/getapulien.se/public_html/wp-content/themes/inki_v.2.1/footer.php on line 54