Livet som självhushållare
med mjölkgetter, höns och bin.

 
31 March 2014 by Published in: Blogg, Odlingen No comments yet

Nu börjar utomhusarbetet på riktigt. Långa dagar när man liksom inte vill gå in. Tror man orkar hur mycket som helst. Kroppen känns öm och jag får nog bryta mej upp ur sängen i morgon bitti.

Jag har grävt, kört gödsel, krattat och fixat ett land. Fast egentligen är det fem land.

landDet långa landet längs hela vänstra sidan är planterat med jordgubbar. De andra fyra landen ska odlas med grönsaker i en fyraårig växtföljd. Det finns en färdig odlingsplan som jag berättar i detalj om på min andra blogg.

Känns rätt skönt att vara klar med förarbetet idag. I morgon ska jag nämligen så, plantera ut förkultiverade plantor och sätta lök och potatis.

Lena har beskurit hasselbuskarna och börjat kapa ved. Ja, och så har vi gjort allt det vanliga förstås. Mjölkat, gett getterna och hönsen mat, öppnat växthusen, vattnat, diskat mjölkdisken, burit in ved, burit ut massor av plantbackar med tomatplantor på avhärdning… och så vidare. I dag har det varit en full dag. Det känns i kroppen. Den vill mest bara ligga ner, titta på film och äta popcorn 🙂

Comments

Be first to comment on this post!

Add comment

Copyright © Getapulien 2014, All Rights Reserved
Powered by WordPress
Warning: substr() expects parameter 3 to be long, string given in /storage/content/75/172275/getapulien.se/public_html/wp-content/themes/inki_v.2.1/footer.php on line 54