Livet som självhushållare
med mjölkgetter, höns och bin.

 
10 March 2014 by Published in: Blogg, Filosofin 2 comments

Idag firar vi 14 år tillsammans och en gemensam vision. Efter en bra arbetsdag utomhus (koll på bina, skurat tunnelväxthuset, röjt syrénhäcken, rensat en rabatt…) så drack vi lite ekologiskt bubbel i växthuset i kvällningen. Det var fortfarande 14 grader ute och runt 20 i växtis. Som bonus tittade spenaten och morötterna upp idag!

Och i ladugården har ligamenten mjuknat helt på 2 getter (arrghh måtte jag inte lura mig själv igen, säger Lena som har hand om getterna). Så trots firandet och en flaska vitt vin till maten så blir det måttfullt i kväll. Man vill ju vara klar i skallen när killingarna meddelar sin ankomst.

Den gemensamma visionen har växt fram med tiden. Den fanns inte från början mer än som en gemensam tanke om att livet måste vara mer än att jobba för att betala hyran. Vi jobbade för mycket båda två och bodde i varsin lägenhet i Malmö. Livet kunde vara så mycket mer! Större än den egna sfären, mer som ett bidrag till Moder Jord i stället för ett evigt tärande. Det känns som om vi hittat det här. Ett ställe där vi kan känna oss fram medan tranorna sjunger från mossen, där vi kan stapla ved medan tankarna far sina egna vägar och där vi kan bidra till att världen blir en smula bättre medan vi lever vårt liv och inspirerar andra till att leva sitt.

Comments

 1. brittmarie
  Mon 10th Mar 2014 at 6:19 pm

  Kära båda,

  v i l k e n fantastiskt fin kärleksförklaring till… A L L T!

  Reply
  • Monika  –  Mon 10th Mar 2014 at 8:05 pm

   Kärlek är allt. Men allt är inte kärlek, tyvärr.

   Reply

Add comment

Copyright © Getapulien 2014, All Rights Reserved
Powered by WordPress
Warning: substr() expects parameter 3 to be long, string given in /storage/content/75/172275/getapulien.se/public_html/wp-content/themes/inki_v.2.1/footer.php on line 54