Livet som självhushållare
med mjölkgetter, höns och bin.

 
01 February 2014 by Published in: Blogg, Ekonomin, Maten 1 comment

En månad har gått och ljuset kommer tillbaka långsamt. I dag droppade det från taket när det blev plusgrader ute. Det är nog för tidigt att säga att våren närmar sig och säkert blir det kallt igen, men nog känns det gott att vi är inne i februari nu.

Vi har räknat ihop januari månads matutgifter för oss två vuxna personer och summan blev 1 428 kronor. Halva summan är mjölkprodukter, så en del av det försvinner när vi börjar mjölka getterna igen. Vi har köpt grönsaker för 29:95 och det säger väl att grönsaksförråden fortfarande är välfyllda. Lena har på grund av täta besök på vårdcentralen behövt köra bil ganska ofta, men det har kompenserats av att jag promenerat och åkt buss till jobbet.

Januari är tillsammans med december våra vilomånader. Självhushållningen består mest av att laga mat av alla godsaker i förråden och att värma oss med veden vi kapat och kluvit förra året. Vi har börjat så de första fröerna och pratar mycket om vad vi vill att året ska innehålla.

Till middag blev det hemgjord pasta med tomatsås. Vi har tomater i alla former och just i dag öppnade vi en burk konserverade tomater. Tomater är en av få grönsaker som vinner på konservering. Kryddskåpet är fortfarande fullt av torkade kryddor och finriven parmesan gjord på getmjölk och som lagrats i ett par år blev grädde på moset.

 

Comments

  1. Sun 02nd Feb 2014 at 4:15 pm

    Vad härligt att ha så mycket eget! Hoppas vi också kommer dit en dag.

    Reply

Add comment

Copyright © Getapulien 2014, All Rights Reserved
Powered by WordPress
Warning: substr() expects parameter 3 to be long, string given in /storage/content/75/172275/getapulien.se/public_html/wp-content/themes/inki_v.2.1/footer.php on line 54