Livet som självhushållare
med mjölkgetter, höns och bin.

 
04 January 2014 by Published in: Blogg, Djuren Tags:, No comments yet

Sju grader varmt, solen lyser, snödroppar visar sig på gräsmattan och en bock som jävlas i lagården.

Jag älskar getter lika mycket som jag verkligen kan avsky bockar. Dagen började som vanligt med att jag går ut i lagården och serverar getterna hö och vatten. Bockys låg och vilade, reste på sej, gäspade och kaboom så hade han stångat sönder boxdörren ut till lagården. Jag skriker och morrar, hämtar skruvdragaren för att försöka fixa boxdörren, bocken tar sats igen och smack gångjärn flyger iväg. Jag häller vatten på honom och han lugnar ner sig så att jag får en minut på mig att fixa dörren provisoriskt. Går in i huset för en lugnande kopp kaffe, ut igen för att försöka bocksäkra dörren till boxen med diverse reglar etc. Jag begriper mig inte på denna bock, ena dagen lugn som filbunke andra dagar total spel. Våra getter går fritt ut och in på dagarna, dom har en liten vinterhage där dom kan värma sig i solskenet, vi stänger in dom på natten. Vi har byggt en stor box ca 50 kvm med två höhäckar, gott om plats för alla att hitta sitt egna hörn eller stångas, busa och kivas med varandra.

I somras fick vi renovera ena avdelningen i boxen, Bockys hade lyckats stånga ner en hel vägg plus ena sidan av den ena höhäcken. Nu i ”vinter” har han nästan lyckats stånga ner den andra höhäcken som sitter fast från golv till tak. Bockys är vår tredje bock och helt klart den vänligaste hittills förutom när det är brunst, då går det inte att vara i samma hage som han, han bevakar sina damer och tillåter ingen annan att komma i närheten av dom.

Idag känner jag/vi att det kanske är dags att byta herrfolk i flocken, reparationskontot börjar vara överskridet. Hur lyckas man att bygga en bocksäker box i en lagård utan att använda armeringsjärn och betong, någon som har tips?

bock i lagård

Bockys den förskräcklige

Comments

Be first to comment on this post!

Add comment

Copyright © Getapulien 2014, All Rights Reserved
Powered by WordPress
Warning: substr() expects parameter 3 to be long, string given in /storage/content/75/172275/getapulien.se/public_html/wp-content/themes/inki_v.2.1/footer.php on line 54