Livet som självhushållare
med mjölkgetter, höns och bin.

 
18 January 2013 by Published in: Blogg, Djuren Tags:, No comments yet

Den 31 januari är det beräknade datumet då killingar ska födas. På getter kan man räkna 150 dagars graviditet plus, minus 5 dar. Varje kväll när getterna får kraftfoder känner jag på ligamenten  (känns som pennor på båda sidor om  “svansroten”), inget ligament har mjuknat ännu och när dom försvunnit, då är det dags för killning de närmaste timmarna. Getter kan vara lite luriga deras ljuver fylls på med mjölk minuter innan eller i samma stund som dom killar. Så nu kollas det varje dag om dom är allmänt lite  flummiga, har blicken långt i fjärran och gnyr efter sina ungar i magen. Snart är det dags, årets höjdpunkt!

Comments

Be first to comment on this post!

Add comment

Copyright © Getapulien 2014, All Rights Reserved
Powered by WordPress
Warning: substr() expects parameter 3 to be long, string given in /storage/content/75/172275/getapulien.se/public_html/wp-content/themes/inki_v.2.1/footer.php on line 54